Aansprakelijkheidsrecht

Aansprakelijkheidsrecht is iets waar veel mensen vroeg of laat mee te maken krijgen. Er is schade, en iemand moet deze schade vergoeden. Wij adviseren en verdedigen zowel slachtoffers van de schade als aansprakelijk gestelden. Steeds op een persoonlijke manier.

Bij Amelinckx Advocaten hebt u een ervaren advocaat aansprakelijkheidsrecht die u zal adviseren en uw belangen zal verdedigen.

Bij aansprakelijkheidsrecht gaat het om wie aansprakelijk is voor een schadegeval en welke schadevergoeding deze aansprakelijke dient te vergoeden. Dit kunnen zowel contractuele als buitencontractuele schadegevallen zijn.
Bij Amelinckx Advocaten kunnen zowel mensen die aansprakelijk gesteld worden als mensen die iemand aansprakelijk willen stellen terecht voor persoonlijk advies, bemiddeling en verdediging. U kunt volledig vertrouwen op onze advocaat aansprakelijkheidsrecht.

Voorbeelden van vragen bij aansprakelijkheidsrecht zijn

  • Hoe lang zijn ouders aansprakelijk voor hun kinderen?
  • Mijn kat heeft schade aangericht. Ben ik aansprakelijk?
  • Mijn laptop heeft vuur gevat. Kan ik de producent aansprakelijk stellen?

 

Geschil met verzekeringsmaatschappij
Het aansprakelijkheidsrecht hangt nauw samen met het verzekeringsrecht. Wanneer valt een schadegeval onder uw verzekering? En hoeveel wordt u vergoed door uw verzekeringsmaatschappij? Ook voor deze vragen kunt u bij ons een uitgebreid antwoord en een gedegen expertise verwachten.

Contacteer ons